Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderFlyt til NæsbjergGrunde til salgHuse til salgVelkommen til NæsbjergForeningerDanske Seniorer NæsbjergDDS SpejderkorpsFokus NæsbjergKursusafdelingen under Næsbjerg Sogns BorgerforeningNRUINæsbjerg Forsamlingshus - NæsbjerghusNæsbjerg JagtforeningNæsbjerg KirkeNæsbjerg Lystfisker KlubNæsbjerg Musik- og KulturforeningNæsbjerg SognearkivNæsbjerg Sogns BorgerforeningNæsbjerg SpejdercenterÆblehavens VennerOm NæsbjergBørnehaveFilm om NæsbjergHistorieNæsbjerg JuniorklubOm Næsbjerg og omegnSFO Næsbjerg SkoleUngdomsskolenVirksomhederKontaktNyhedsbrevPresseudvalgRousthøje og RoustUdviklingsplaner 2025Grøn Ordning ProjekterGalleri
Næsbjerg
Foto:

Bustur til bl.a. Brunkulslejre og Uhre Kirke . heldagsudflugt

Ansager Turist kører os en udflugt til Uhre Kirke og Uhre Købmandsgård samt Brunkulslejrene mv.

Pris: 400 kr. pr. person - ikke-medlemmer 450 kr., som dækker buskørsel, kaffe og et rundstykke, guide og entre samt håndmadder. Buskaffe.

Tilmelding hos Lisbeth Hedegaard eller Margit Pedersen senest 10. september.

Afgang fra Næsbjerghus kl. 08:30 og forventet hjemkomst ca. kl. 18:30.

Den gamle købmandsgård i Uhre fungerer nu som købmandsmuseum. Det særlige kendetegn ved købmandsgåden er, at butikken er indrettet i autentisk stil og helt i overensstemmelse med den oprindelige butik. 
Købmandsmusset består af butik, baglokale, kontor, ølgang, ølkælder, pakhus og vognstald. Det var et sted, hvor man ikke kun kom for at købe ind, men også for at udveksle nyheder, hvilket den gamle sladrebænk vidner om. Købmandsbutikken er indrettet i en rødstens ejendom, der blev opført omkring år 1850 som et landbohjem med sal til gymnastik og fester. Her nyder vi vores frokost.

Efter besøget kører vi forbi Uhre Kirke. 
Landsbykirken vest for Brande er bygget 1920 i røde teglsten. I 1993 har kriken gennemgået en omfattende og spændende restaurering. Altertavlen i korvæggen er en stor glasmosaiktavle af Helle Scharling. Samtidig er der indsat nyt alterbord og knæfald. Nyt belysning af spinkle stålrør og lampespots. Med sine grønne og gule farver dirrer kirken af fest og glæde.

derefter køres til Søby Brunkulslejer, hvor en guide vil fortælle os om rådet, inden vi kører en tur rundt sammen med guiden.

På vejen hjem kører vi via Brande og ser Street art (kunst på gaden). Den første uge i juli kommer der kunstnere fra hele verden og maler på gader og stræder i 3D.

Først til mølle-princippet.

Venlig hilsen

DANSKE SENIORER NÆSBJERG

 

lørdag 18 aug 2018 - Per Vestbo
Vist: 1247 gange