Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderFlyt til NæsbjergGrunde til salgHuse til salgVelkommen til NæsbjergForeningerDanske Seniorer NæsbjergDDS SpejderkorpsFokus NæsbjergKursusafdelingen under Næsbjerg Sogns BorgerforeningNRUINæsbjerg Forsamlingshus - NæsbjerghusNæsbjerg JagtforeningNæsbjerg KirkeNæsbjerg Lystfisker KlubNæsbjerg Musik- og KulturforeningNæsbjerg SognearkivNæsbjerg Sogns BorgerforeningNæsbjerg SpejdercenterÆblehavens VennerOm NæsbjergBørnehaveFilm om NæsbjergHistorieNæsbjerg JuniorklubOm Næsbjerg og omegnSFO Næsbjerg SkoleUngdomsskolenVirksomhederKontaktNyhedsbrevPresseudvalgRousthøje og RoustUdviklingsplaner 2025Grøn Ordning ProjekterGalleri
Næsbjerg
Foto:

Historien om en hastigt voksende underskriftsindsamling

Har du skrevet under ?

Når Næsbjerg sætter sig for noget, så sker der noget. Og således er der på et døgn samlet mere end 200 underskrifter imod højspændingsledninger i og omkring Næsbjerg. (red. 03-11-16)

Underskriftsindsamlingen er iværksat som et initiativ under arbejdet med Næsbjergs udviklingsplaner. Udviklingsplanerne rummer mange ambitiøse tiltag, der skal være med til at sikre Næsbjergs fortsatte vækst. Men højspændingsledningerne, der både flankerer og et enkelt sted krydser Næsbjerg, er en torn i øjet for byen.

Den massive opbakning til at få fjernet højspændingsledningerne overrasker ikke formanden for Borgerforeningen i Næsbjerg. ” Det er jo ikke sådan, at al udvikling standser, hvis ledningerne ikke kommer ned. Men højspændingsledningerne er et dagligt irritationsmoment for mange af byens borgere med deres placering igennem en del af byen. Derfor overrasker det mig ikke, at så mange gerne ser, at ledningerne bliver fjernet. Men når modstanden mod ledningerne er så massiv, som det hurtigt har vist sig, så håber jeg Energinet.dk snart forstår alvoren af det, vi har sagt i årevis” siger Finn Ladegaard.

Da underskriftsindsamlingen blev offentliggjort i går (red. 02-11-2016), begyndte underskrifterne straks at tikke ind. Underskriftsindsamlingen foregår både over internettet og i fysisk form. Den internetbaserede underskriftsindsamling endte sågar som den 6. mest populære underskriftsindsamling i Danmark indenfor 24 timer på hjemmesiden www.skrivunder.net.

I flere af kommentarerne til den internetbaserede underskriftsindsamling kan man læse, hvilke problemer højspændingsledningerne giver for Næsbjerg. ”Vi har købe et hus på Krofennen i forventning om, at højspændingsledningerne blev fjernet i år, som lovet,” skriver en beboer, ligesom flere skriver om den larm, som højspændingsledninger ofte afgiver.

Noget af det, der undrer i Næsbjerg er det paradoksale i, at der nationalt tales om ”udflytning af arbejdspladser” for at bevare arbejdspladser og dermed vækstmulighed i provinsen, mens staten med den anden hånd lader sin infrastruktur ødelægge landsbyer i vækst. ”Det er jo paradoksalt, at man bruger så mange ressourcer på at flytter arbejdspladser til provinsen uden at skele til, at man så let som ingenting kunne hjælpe provinsen ved at fjerne sine højspændingsledninger fra vækstområder,” siger Line Berner, der er tovholder på projektet for Borgerforeningen.

 

For yderligere oplysninger, kontakt Line Berner på tlf. 61652484 eller mail: line_berner@hotmail.com

fredag 18 nov 2016 - Susanne Ladegaard
Vist: 990 gange