ForsideNyhederKalenderFlyt til NæsbjergGrunde til salgHuse til salgVelkommen til NæsbjergForeningerDanske Seniorer NæsbjergDDS SpejderkorpsFokus NæsbjergKursusafdelingen under Næsbjerg Sogns BorgerforeningNRUINæsbjerg Forsamlingshus - NæsbjerghusNæsbjerg JagtforeningNæsbjerg KirkeNæsbjerg Lystfisker KlubNæsbjerg Musik- og KulturforeningNæsbjerg SognearkivNæsbjerg Sogns BorgerforeningNæsbjerg SpejdercenterÆblehavens VennerOm NæsbjergBørnehaveFilm om NæsbjergHistorieNæsbjerg JuniorklubOm Næsbjerg og omegnSFO Næsbjerg SkoleUngdomsskolenVirksomhederKontaktNyhedsbrevPresseudvalgRousthøje og RoustUdviklingsplaner 2025Grøn Ordning ProjekterGalleri
Næsbjerg
Fodboldpigerne fra Næsbjerg Skole Foto: Anja Kæmsgaard Andersen

Solen skinnede atter på Næsbjerg Skoles fodboldpiger

Om det er pigernes fantastiske kampgejst, eller om træner, Jonas Andersen har en aftale med vejrguderne vides ikke, men solen skinnede endnu en gang på næsbjergpigerne i kvartfinalen mod Rødding Skole i tirsdags.

Rødding Centret lagde kunstgræs til tirsdagens kvartfinale mod Rødding Skole. Begge hold var indtil nu ubesejrede, og da turneringen jo er inde i ”vind eller forsvind-fasen” ville drømmen om fortsat at være ubesejret naturligvis briste for det ene hold. Det var også tydeligt at se på holdene, så snart kampen blev fløjtet i gang. Spillet bølgede frem og tilbage, dog med et overtag til næsbjergpigerne. Kort tid inde i første halvleg var angriber Leonora Høgsvig Lorenzen tæt på at få en stor chance. Et træk i trøjen standsede dog løbet mod mål, men frisparket blev ikke dømt.

Næsbjergs seje fodboldpiger stod for størstedelen af chancerne og pressede godt for at få et føringsmål i hus. Pigerne tilkæmpede sig et hjørnespark, hvilket udmøntede sig i en stor chance på hovedstød til Leonora, men skarpheden var ikke helt på plads. I 14. minut lykkedes det endeligt for hende at bringe Næsbjerg på vinderkurs med en flot scoring. Føringen holdt dog ikke længe, da en fejl i eget felt blev udnyttet af en røddingspiller, og hjemmepublikum jublede over det udlignende mål. Dette satte Rødding i gang, og de pressede massivt på. Pigerne stod dog imod presset og kæmpede sig tilbage i kampen. De sluttede halvlegen fint af med flere halve chancer, som med lidt held havde givet endnu et mål.

Nervepirrende anden halvleg

”Piger, det her kan I godt”, lød det fra næsbjergtræneren i pausen, og det var tydeligt, at pigerne var opsatte på at vinde kampen, da de gik på banen til anden halvleg. Kort inde i halvlegen havde Leonora endnu en god chance, dog uden resultat. Røddingpigerne havde tydeligvis også sat sig i hovedet, at kampen skulle vindes. En stor chance var da også tæt på at bringe Rødding i front, men heldigvis endte bolden ikke i nettet. Efter flere chancer til hjemmebaneholdet, fik Næsbjergs piger fat igen, og spillet fandt et lidt roligere leje indtil et flot frispark med nød og næppe blev reddet af Røddings målmand. Herefter var det tydeligt, at begge hold rigtig gerne ville have kampen afgjort i ordinær spilletid. Endnu engang tilkæmpede Leonora sig en kæmpe chance, som den anden angriber Camille Olesen fulgte godt op på, men heldet manglede i denne situation. De sidste minutter af den ordinære spilletid var yderst nervepirrende. Ingen af holdene fik netmaskerne til at blafre, før dommeren fløjtede anden halvleg af.

Forlænget spilletid

Som tidligere nævnt skulle der jo findes en vinder, så efter en kort pause blev første halvleg af den forlængede spilletid fløjtet i gang. Det var tydeligt, at begge hold var nervøse for at blotte sig, og der var ikke helt så mange chancer som tidligere i kampen. Midtvejs i første halvleg af ekstratiden gik det galt for næsbjergpigerne, og Rødding skød sig i front. Da dommeren fløjtede første halvleg af, brød flere af røddingpigerne ud i jubel, da de fejlagtigt troede, at kampen var vundet. Heldigvis for Næsbjerg var der stadig 10 minutter tilbage til at udligne og muligvis vinde kampen, så en straffesparkskonkurrence kunne undgås. Minutterne på kampuret nærmest løb afsted, men i det døende minut tog Pernille Marie Madsen sagen i egen hånd og klaskede bolden i mål til 2-2. Et jubelbrøl kunne høres fra Næsbjergs træner og ikke mindst de medrejsende forældre samt Chris Christensen, der trofast har fulgt pigernes kampe gennem flere år. Kort efter scoringen fløjtede dommeren af, og en straffekonkurrence var en realitet.

Neglebideri på tilskuerpladserne

En straffesparkskonkurrence er jo altid nervepirrende, og denne blev ingen undtagelse. De fem piger, der skulle sparke, blev udvalgt, og Pernille gik som første skytte mod pletten. Bolden blev placeret og efter dommerens fløjt, satte hun bolden sikkert og velplaceret til venstre for målmanden. Efterfølgende reddede Næsbjergs målmand, Matilde Andersen det første skud fra røddingspilleren. De næste to skud blev sat ind, så stillingen var 2-1 til næsbjergpigerne. Nerverne må have spillet de to efterfølgende spillere et pus, da begge skud gik forbi mål, så der stod fortsat 2-1. Pulsen var sikkert også høj hos 4. skytterne på de to hold, men begge trak sig succesfuldt ud af duellen med målmændene. Det betød en stilling på 3-2 til Næsbjerg. Nu gjaldt det, hvis sidste næsbjergskytte scorede, var kampen vundet. Camilla Olesen løb mod bolden og bankede den sikkert ind – 4-2, kampen var vundet. Endnu engang brød jublen løs, og pigerne kastede sig om halsen på hinanden. Sejersdansen blev danset, mens de knuste røddingpiger gik i omklædningsrummet. Så tæt på og alligevel så langt fra.

Nu venter en semifinale forude, og hvis man er fan af pigerne, kan man følge livelodtrækningen til kredssemifinalen på DBU Skolepokalens side på Facebook fredag d. 1/11 kl. 13.30.